Projecten

WO 1

logo 2014-18

Bijna een eeuw geleden werd op 11 november 1918 de Wapenstilstand ondertekend en zwegen de wapens. De oorlog was voorbij en België was bevrijd van zijn bezetter. De slogan 'Nooit meer oorlog' was een feit


Vanaf januari 2018 gaan we de verzamelde informatie van gesneuvelde soldaten, oud-strijders, weggevoerden, burgerslachtoffers, en gebeurtenissen op onze website ter beschikking stellen. Dit is een primeur in Vlaams-Brabant! Naast de informatie op onze website kan men vanaf januari 2018 op onze Facebook-pagina chronologisch nagaan wie van de oorlogsstrijders en burgerslachtoffers er die maand verjaarde. Op Facebook zal tevens een link gemaakt worden naar de genoemde dossiers op de website.

Dit omvangrijke project hopen wij te kunnen vervolledigen in samenwerking met jullie. Beschikt u over informatie, foto's, documenten, getuigenissen, dagboeken, ... die ons onderzoek verder kan stofferen, neem dan contact op met ons. Hebt u opmerkingen of aanvullingen op de informatie of onze Facebook of website: laat het ons weten! Wij staan als Heemkring paraat om uw verhalen over deze periode te verwerken zodat we eind 2018 met zijn allen over een waardevol aandenken beschikken dat zeker kan dienen voor het nageslacht. De vele slachtoffers van deze gruwelijke oorlog verdienen immers een waardige nagedachtenis.

Voor de op- en aanmerkingen, aanvullingen en informatie kan je steeds terecht bij de gedreven trekker van dit project Felix Goossens, bijgestaan door Huub Van der Steld en Hugo Schoevaerts van de werkgroep Eerste Wereldoorlog van Heemkring Campenholt.

foto soldaat

Het project is als volgt opgebouwd:

1. Gesneuvelde soldaten 1914-1918
3. Burgerslachtoffers
4. Verhalen en verslagen

logo Campenholt
© 2010-2018
Heemkring Campenholt - Kampenhout
Consulteer onze Copyright voorschriften.
website heemkring:www.campenholt.be
contact heemkring: heemkring@kampenhout.be

Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 12-07-2018
webdesign: highgate '57