Publicaties

Jaarboek 2020 - Heemkring Campenholt

Wie had het kunnen bevroeden, dat de Kampenhoutse heemkring Campenholt er in zou slagen om elk jaar een publicatie uit te brengen? In 2011 verscheen het eerste Jaarboek, 96 pagina's, in een recordtijd in elkaar gestoken. Een oplage van 300 stuks, alles uitverkocht.
Nu, 10 jaar later, het 10de Jaarboek en 170 pagina's, maar nog steeds aan dezelfde scherpe prijs van 15 euro! Altijd nieuwe onderwerpen, afwisselend nieuwe en geroutineerde auteurs die de resultaten van hun opzoekingen willen delen.

Het jaarboek 2020 van heemkring Campenholt is vanaf 4 december 2020 te koop.

Omwille van de coronamaatregelen zal er dit jaar geen voorstelling van het jaarboek zijn, ook de geplande tentoonstelling rond Will Tura, 45 jaar ereburger van Kampenhout, wordt geannuleerd. Spijtig, maar het is nu eenmaal zo.

In deze uitgave:

 • Jaaroverzicht 2020 - Raad van bestuur Campenholt
 • Het ´Hof van Ruisbeek´. Stille getuige van 700 jaar geschiedenis - Erik Heymans
 • Witte steen in vijftig tinten - Hubert Gulinck
 • Sabena 548, de laatste vlucht van Juliet Bravo (deel 1) - Kevin Cleynhens
 • Tonzent blaast 50 kaarsjes uit - Erik Heymans
 • Bijgeloof of superstitie in Kampenhout... of een verhaal van geesten, heksen, tovenaars en duivels - dr. Henri Vannoppen
 • August Meys: slachtoffer van de concentratiekampen - Hugo Schoevaerts
 • Labore ad Salutem: Een kleine geschiedenis van de ´Ghesellen van het witloof´ - Gerry Croon
 • Politiereglement van Buken (1873) - Huub Van der Steld
  De affiche kan je hier consulteren.
 • Kampenhoutse familie verschaft onderdak aan Brussels gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog - Henri De Backer & Ann Van Remoortel
 • Lodewijk Willem Schueremans: Merkwaardig, eigenaardig. Een leven lang in de bres voor de Vlaamse letterkunde - Felix Goossens
 • De pastoors van Berg (1263-1800) - Paul Behets
 
De prijs per boek bedraagt 15 euro.

Een exemplaar kopen kan in onderstaande verkooppunten, bij de bestuursleden of in VILLA LUCIE (1ste verdieping) bij Gerry Croon, departementshoofd culturele zaken en tevens secretaris van Campenholt.

Deelnemende handelaars:

 • Mini-market (Spar) Kampenhout (Kerkstraat 33 - 1910 Kampenhout)
 • Delhaize Kampenhout (Stationstraat 64 - 1910 Kampenhout)
 • Spar Berg (Kerkhoflaan 24 - 1910 Berg)

Bestellen in Coronatijden...

Als lid van de heemkring kan het jaarboek 2020 na betaling in uw brievenbus vallen.
De kostprijs van het jaarboek en het lidgeld bedraagt nog steeds 20 € voor 170 bladzijden heemkundige wetenswaardigheden (15 € voor het jaarboek en 5 € voor het lidgeld, geen verzendkosten) en wordt per overschrijving betaald op BE79 8601 1206 9233.

U kan vanaf nu (05/11/2020) betalen op het bankrekeningnummer met vermelding van: uw naam en lidgeld 2021. Na ontvangst van de betaling zal het jaarboek u bezorgd worden.

Indien u alleen lid wenst te blijven van de heemkring, bedraagt het lidgeld 5 €.

U kan ook extra jaarboeken bestellen: het blijft een prima en gewaardeerd eindejaarsgeschenk! Geef maar een seintje via info@campenholt.be.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen: een gezellige bijeenkomst en receptie tijdens de boekvoorstelling is niet voor dit jaar weggelegd. Ik hoop met de verspreiding van het jaarboek op bovenstaande wijze u, coronaproof, te informeren en te verrassen met het ontsluiten van een stukje ongekende Kampenhoutse geschiedenis.


Je kan ook lid worden van de heemkring. Het jaarboek is inbegrepen in het lidgeld. Meer info hieromtrent vind je op onze pagina Vereniging > "Lid worden".

Jaarboek 2020

[ terug naar vorige pagina ]
logo Campenholt
© 2010-2022
Heemkring Campenholt - Kampenhout
Consulteer onze Copyright voorschriften.
website heemkring:www.campenholt.be
contact heemkring: info@campenholt.be

Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 09-06-2021
webmaster: webmaster@campenholt.be