Nieuws

Wij zochten ....en hebben gevonden

Wie staat er op volgende foto ?

Herkent iemand de twee jonge mannen naast de B17 die in de winter van 1944-1945 een noodlanding maakte te Buken, (of was het Beneden-Veltem?). Laat het ons weten!

Ook wensen wij alle gegevens van vliegtuigcrashes in WO II bundelen in een publicatie. Weet u, als ooggetuige of verhaal binnen de familie, meer over onderstaande of andere vliegtuigcrashes, heeft u foto’s, krantenartikelen,... dan zouden wij die graag inkijken.

Wie staat er op deze foto ?

Antwoord:

Crash vliegtuig Beneden-Veltem tijdens de maand november 1944.
Na navraag en bevestiging zijn dit v.l.n.r Achille Ooms en Jozef Waarzeggers, beide mannen uit Winksele-Delle maar zijn ondertussen overleden. Dit vliegtuig, een Amerikaanse bommenwerper "Flying Fortress B-17", maakte een noodlanding op het land van Vanhorenbeek (Fokke). Ervoor was er ook schade aan het land van de familie Behets 'Lamme Strop' waarop wintertarwe gezaaid was.

Het kruisje in de afbeelding hiernaast (X) geeft aan waar het vliegtuig een noodlanding maakte. Dit is op het grondgebied Veltem, tussen Molenbaan, Molenweg en Rijgelstraat.

locatie crash

Van het type B-17 Flying Fortress maakte Boeing 7 verschillende typen en in totaal 12.731 toestellen. De bemanning bestond uit 9 personen waarvan de boordcommandant, co-piloot, bommenrichter en tevens frontschutter, de boordwerktuigkundige en ook rugschutter, de navigator en tevens radio operator, twee boordschutters, de buikschutter en de staartschutter.

type B-17 Flying Fortress


[ terug naar vorige pagina ]
logo Campenholt
© 2010-2024
Heemkring Campenholt - Kampenhout
Consulteer onze Copyright voorschriften.
website heemkring:www.campenholt.be
contact heemkring: info@campenholt.be

Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 30-01-2019
webmaster: webmaster@campenholt.be